Отидете към основна версия

24 879 28

10 000 души живеят в този 18-етажен блок (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хонг конг-
  • блок-
  • сграда

В него има 2243 апартамента

Снимки: Shutterstock

Градът с най-скъпи имоти в света е Хонг Конг. Малко от местното население успява да си купи жилище. Повечето клиенти са чужденци, които дават милиони долари, за да притежават собственост в мегаполиса. В какво живеят обаче местните? Повечето обитават мини апартаменти. Преди години Хонг Конг беше родината на нано жилищата.

Пример за това какви имоти обитават хонгконкците е този 18-етажен блок. Уникалното при него е, че разполага с 2243 апартамента, а още по-изненадващото е, че в тях живеят 10 000 души. Сградата е известна сред местните като „Чудовището“. То е построено под формата на буквата Е.

Сградата, която всъщност са 5 съединени в едно постройки, е построена през 60-те години на миналия век като част от програма за държавна помощ за хора, които не могат да си позволят собствен дом. Както повечето построени по онова време сгради с тази цел, в долните етажи са разположени търговските обекти, а на горните – жилищата.

С течение на годините „Чудовището“ се превръща и в туристическа атракция. Наемателите са принудени да поставят табелки с надпис „Снимането е забранено“ и да молят посетителите да пазят тишина.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.

Свързани новини