Отидете към основна версия

3 050 2

Уникален президентски дворец ще има ново предназначение

  • южна корея-
  • президентски дворец-
  • предназначение

Сградата с ограничен достъп ще бъде отворена за любителите на музиката

Резиденцията на президентите на Република Корея (Blue House) ще бъде превърната в публично пространство, където, наред с други дейности, ще се провеждат концерти на поп звезди и традиционна музика. Това съобщиха представители на комисията за прехвърляне на правомощията на администрацията на избрания държавен глава Юн Сок Йол.

„Комплексът, в който се намира Синята къща, ще бъде изцяло реновиран и отворен за граждани след встъпването в длъжност на новия президент на 10 май. Площта му ще се използва за различни културни събития, като концерти на поп групи и традиционни Корейска музика“, казаха представители на комисията.

На територията на комплекса и в близост до него ще бъдат разкрити туристически пътеки и спортни площадки. Част от резиденцията ще се превърне в място за провеждане на различни изложби, а властите ще положат всички усилия да запазят историческия облик и интериора на постройките.

По-рано избраният президент на Южна Корея обеща да премести резиденцията си в сградата на Министерството на отбраната, отваряйки Синята къща за свободно посещение от граждани на страната и туристи.

Комплексът, разположен до главния дворец на династията Чосон (1392-1910) Gyeongbokgung, служи като резиденция на южнокорейските президенти от 1948 г. Заема площ от 250 000 кв.м, което е 3.4 пъти по-голямо от Белия дом във Вашингтон. Министерството на туризма изчислява, че отварянето му за широката публика ще генерира поне 165 млн. USD приходи годишно.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини