Отидете към основна версия

18 641 29

Масово газифициране

  • газ-
  • заявление-
  • домакинства-
  • русия

Близо 787 000 руснаци са подали заявление за газификация на домовете им

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руснаците вече са подали 786 100 заявления за доставка на мрежов газ до границите на домакинствата. Санкт Петербург беше домакин на работна среща между ръководителя на "Газпром" Алексей Милър и първия заместник-председател на Съвета на федерацията, секретар на Генералния съвет на Единна Русия Андрей Турчак.

„Фокусът беше върху напредъка в изпълнението на указанията на руския президент Владимир Путин за регазификация – доставка на мрежов газ до границите на негазифицирани домакинства във вече газифицирани населени места. В момента са постъпили 786 000 заявления от граждани. Има 350 000 сключени договора. Над една трета от тях - 121 300 вече са завършени до границите на обекта", се казва в съобщение на "Газпром".

През април 2021 г. президентът на Русия разпореди да завърши вторичната газификация и да докара газ до границите на домакинствата и градинските партньорства с нестопанска цел до 2023 г., където няма нужда от разширяване на капацитета на газоразпределителните станции (GDS). Вторичната газификация е безплатна за руснаците.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 58 гласа.

Свързани новини