Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2022 19:07 2 039 3

Голям руски търговец няма скоро да изплаща дивиденти

  • ozon-
  • русия-
  • онлайн търговия-
  • акции-
  • печалба-
  • дивиденти

Всички приходи се насочват към развитието на бранда

Голям руски търговец няма скоро да изплаща дивиденти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Онлайн търговецът на дребно Ozon не възнамерява да изплаща дивиденти в обозримо бъдеще, а всички възможни приходи ще бъдат насочени към развитието и разширяването на бизнеса.

„Никога не сме декларирали или плащали парични дивиденти по нашите обикновени акции. Възнамеряваме да задържим всички налични източници на ликвидност и бъдещи възможни печалби, за да финансираме развитието и разширяването на нашия бизнес, и не планираме да декларираме или плащаме парични дивиденти в обозримо бъдеще", посочва в годишния отчет на компанията.

Още новини от Украйна

Всяко бъдещо решение относно обявяването и изплащането на дивиденти, ако има такива, ще се взема по преценка на акционерите на дружеството на общото събрание.

По-рано финансовият директор на компанията Игор Герасимов каза, че Ozon не планира да издава допълнителни акции в близко бъдеще, за да доведе компанията до оперативна печалба. Той добави, че по предварителни данни първото тримесечие на 2022 г. показва тенденция към подобряване на оперативните резултати спрямо четвъртото тримесечие на 2021 г. „Има планове през 2023 г. да работим като бизнес, който, меко казано, има прилично представяне по отношение на оперативната ефективност“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зе заплати ще почнат да не изплащат

    5 1 Отговор
    Вие за дивидентите се разтревожихте...
  • 2 БРЕЙ БРЕЙ

    2 2 Отговор
    Дан би епъл тая година най-накрая да плати дивиденти?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.