Отидете към основна версия

4 010 17

Проверки заради тайнствения луксозен апартамент

  • лозенец-
  • болница-
  • жилище-
  • лукс-
  • проверка-
  • прокуратура

Той се намира на последния етаж на болница "Лозенец"

Софийската градска прокуратура е изпратила преписка по компетентност на Районната прокуратура в София с оглед установени според тях данни за длъжностно присвояване по скандалния случай с луксозен апартамент на последния етаж на бившата правителствена болница, заявиха от прокуратурата, съобщава БНТ.

В разследване на Нова телевизия бяха показани кадри на жилището фантом, което според настоящото ръководство на болницата е разположено на 500 квадратни метра. От кадрите се вижда, че помещението е обзаведено скъпо. Според разследването на Нова до началото на годината е било заключено.

Все още не е ясно за каква цел е бил ползван луксозният апартамент, в който има дори сауна и джакузи. В някои от шкафовете има остатъци от апаратура, която според директора на болницата вероятно е служела за някакъв вид наблюдение в структурата.

Според сегашното ръководство на болницата за помещението няма открита документация в болничния архив. Пред "24 часа" бившият директор на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов заяви, че апартаментът е бил място за релакс.

По думите му помещението е правено през 2008 година, като не са използвани пари от бюджета на болницата или на Медицинския факултет. Бившият директор обясни, че няма повод за притеснение и че това е опит за клевета спрямо него дни преди конкурса за декан на Факултета по медицина на Софийския университет.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини