Отидете към основна версия

7 218 17

Евтини жилища в Дубай

  • дубай-
  • инвеститори-
  • пазар-
  • оае

Инвеститорите се фокусират върху развитието на по-достъпни ценово имоти

Снимка: Shutterstock

Строителството на недвижими имоти на стойност до 1 милион дирхама (272 300 USD) се засили на пазара на имоти в Дубай. По този начин инвеститорите се опитват да убедят наемателите да станат купувачи.

На пазара в Дубай има огромен брой потенциални купувачи. Те чакат лихвите по ипотечните кредити да паднат до поне 4,5% или достъпни имоти да излязат на пазара.

Според нов доклад от Reidin-GCP, инвеститорите преди това са се фокусирали върху създаването на жилищни проекти на цена от 2 милиона дихрама и над тази сума, тъй като подобни имоти отговарят на изискванията по програмата „Златна виза“. Смята се, че това е най-добрият начин да се отговори на търсенето. Но сега смениха тактиката.

Продажбите в процес на изграждане в Дубай продължават да растат. Това се дължи и на факта, че предприемачите предлагат ниски първоначални вноски и планове на вноски.

„Jumeirah Village Circle и Sobha Hartland са две области, които изпитват особено силни продажби в етапа на строителството“, се казва в доклада на Reidin-GCP. „Това са два проекта с опростени планове за плащане, което доведе до увеличаване на транзакциите.“

Продажбите на жилищни имоти в строеж в Дубай са се увеличили с почти 30% през месец май спрямо април на текущата година.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Свързани новини