Отидете към основна версия

8 101 35

Огромна жилищна сграда, в която живеят 18 000 души

  • русия-
  • санкт петербург-
  • сграда-
  • жилища

Състои се от 3708 апартамента, разпределени в 35 входа

Снимки: Shutterstock

Кудрово – това е градът, в който е разположена една от най-големите жилищни сгради. Намира се в близост до руския град Санкт Петербург. Сградата се появява през 2015 г. и големината ѝ определено е въздействаща. Гигантският комплекс включва 3708 апартамента, 35 входа и 25 етажа. Руснаците наричат ​​"Човек" този вид комплекс.

До метростанцията се стига пеша за около 25 минути. За да стигнете до центъра, който е площад Sennaya, трябва да пътувате шест станции, което отнема приблизително 26 минути.

Повечето жилища са с по две спални. На етаж са разположени между 4 и 6 апартамента. Всеки вход разполага с 4 високоскоростни асансьора.

Партерните етажи на подобни комплекси в Русия се отдават под наем на фирми. Там дефакто е разположена голяма част от инфраструктурата – хранителни магазини, бръснарници, кафенета, спортни центрове и други. Живущ коментира въпроса с паркирането така: „Паркирането може да е проблем, но винаги намирате място. И да, понякога е доста мрачно, но най-близката гора и паркове помагат много да забравите за сумрака“.

Подобни комплекси действащ социализиращо. „Ние не говорим от прозорците, но можем да се срещнем и да поговорим на по цигара на обществения балкон“. Също така има няколко онлайн групи, където жителите обменят новини и търсят съвет или помощ. Създаден е и клуб на собствениците на кучета. „Имам голямо куче (немска овчарка) и познавам много други собственици на кучета наоколо. Обикновено се разхождаме заедно или се срещаме навън на определени места“, казва друг живущ в огромния комплекс.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 28 гласа.

Свързани новини