Отидете към основна версия

2 811 43

Китай успя да укроти цените на жилищата

  • китай-
  • жилища-
  • пазар-
  • имоти-
  • цени

Цените на апартаментите ново строителство забавиха темпа си на поскъпване

Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата ново строителство в Китай са нараснали с по-бавни темпове през август спрямо юли. Средната цена на новите жилища в 100 града е нараснала с 0,11% спрямо юли, забавяйки се спрямо ръста от 0,13% през предходния месец, според данни на изследователската компания China Index Academy.

Имотният сектор в Китай се счита сред основните стълбове на местната икономика. От 2021 г. той преминава от една в друга криза.

Държавата въведе поредица от мерки за стимулиране и облекчаване на сектора, като стимулират продажбите и се борят да увеличат ликвидността на пазара.

През август 35 града отчетоха по-високи цени на жилищата. „Тъй като секторът на имотите навлиза в традиционния пиков сезон известен като „Златен септември и Сребърен октомври“, предприемачите на недвижими имоти може да увеличат усилията си за насърчаване на продажбите“, посочват от China Index Academy.

„В съчетание с по-нататъшното прилагане и ефективността на поддържащите политики се очаква пазарната активност в основните градове леко да се възстанови в краткосрочен план“, се казва в съобщението.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини