Отидете към основна версия

22 645 28

Мотоциклетист и 25-годишна загинаха в тежка катастрофа

  • мотоциклетист-
  • катастрофа-
  • медовец

Мъжът е бил неправоспособен, а мотора - спрян от движение. Водачът на лекия автомобил е шофирал с 0.83 промила алкохол в кръвта

Двама загинаха в тежка катастрофа между мотоциклет и лек автомобил в село Медовец, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Инцидента е станал вчера, в 16:05 часа, на ул. „Първа”, в село Медовец. На десен завой,  лек автомобил „Mercedes Vito” с водач на 42 години от село Лопушна се удря с мотоциклет „Honda” с водач на 32 години от село Поляците. Мотоциклетистът  е бил неправоспособен, а мотора - спрян от движение.

Вследствие на инцидента, на място, е загинал водачът на мотоциклета, който не е носил защитна каска, а в тежко състояние, в болнично заведение е откарана 25-годишна жена, возеща се на задна седалка на мотоциклета, също без защитна каска. По пътя жената е починала.

Водачът на лекия автомобил не е пострадал. Той е подложен на проба за употреба на алкохол, като е установена такава – концентрация от 0.83 промила в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба.

По случая има образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Двама загинаха при катастрофи

    През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Загинали са двама души, а 29 с ...
    01.09.2014
    969
    0