Отидете към основна версия

2 965 9

Полицаите, обискирали Борислава, отиват на детектор на лъжата

  • борислава латинова-
  • полицаите-
  • обискирали-
  • детектор-
  • лъжата

В района където е извършен обискът е имало камери, чиито записи са иззети

Снимка: Нова телевизия

Полицаите, които са участвали в обиска на 20-годишната студентка Борислава Латинова, ще бъдат подложени на детектор на лъжата в рамките на разследването по случая, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

За обиска се твърди, че е извършен по унизителен начин, освен това в района където е извършен е имало камери, чиито записи са иззети и ще покажат какво точно се е случило.

Не е ясно обаче дали полицаите са издирвали някого конкретно в автомобила, в който се е возело момичето.

От СДВР не уточнят дали някои от возещите се в автомобила е имал криминални регистрации.

Обискът е бил предизвикан от това, че няколко часа по-рано в столицата беше убит 38-годишен компютърен специалист, а полицаите са провеждали заградителни мероприятия за евентуалното издирване на убийците му.

Междувременно се очаква протест в подкрепа на момичето пред 4-то полицейско управление, където вече се събират нейни близки, приятели и непознати.

Факти.бг припомня, че 20-годишната Борислава Латинова се оплака в медиите, че е била подложена на унизителна полицейска проверка в центъра на София.

Борислава разказа как служителката я извадила от колата и я държала гола, с вдигната над главата блуза продължително насред булеварда в присъствието на другите полицаи. Минаващи хора се смеели на Борислава и я снимали с телефоните си.

Освен това полицайката бръкнала в бельото на студентката, разказа баща й. Впоследствие групата била заведена в 4-то районно, където двама от младежите били задържани за по-дълго време.

Студентката внесе жалби до Районната прокуратура – София и СДВР. Прокуратурата се самосезира по публикации в медиите и образува прокурорска преписка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини