Отидете към основна версия

3 832 1

С пистолет „Макаров“ е застрелян Веселин Стоименов

  • полиция-
  • разследване-
  • веселин стоименов

Соченият за наследник на Георги Илиев и фактически ликвидатор на групировката ВИС- 2 беше убит във входа на блок

Продължават огледите и следствените действия на мястото, където снощи беше застрелян бизнесменът Веселин Стоименов.

Соченият за наследник на Георги Илиев и фактически ликвидатор на групировката ВИС- 2 беше убит във входа на блок в затворения жилищен комплекс „Градина” малко преди 20:30 часа.

Според неофициална информация до тялото на загиналия са намерени седем гилзи. Произведен е и един контролен изстрел в главата.

Мъжът е починал на място. Той не се е движил с охрана.

Не са знае колко са били нападателите и с какво са пристигнали на местопрестъплението. Тялото е намерено във входа на кооперацията и се предполага, че жертвата е проследена и причакана.

Пистолет „Макаров“ със заглушител е използван за убийството на 53-годишният Веселин Стоименов – по прякор Веско Дебелия, който беше застрелян снощи в София. Това съобщиха пред "Хоризонт" източници от МВР. Предполага се, че нападателите са били трима. Тялото на бизнесмена е открито от жена, която живее близо до дома му. Малко по-късно там е пристигнал и брата на Стоименов, за да установи самоличността му.

Основните версии, по които се работи за убийството, са нарушени финансови или икономически интереси.

Минути след убийството в Студентски град в столицата бе открит и опожарен автомобил BMW. Уточнява се дали този автомобил не е използван от убиеца или убийците на Стоименов.

Малко по-късно днес от прокуратурата съобщиха:

"Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 7 януари 2016 година започна разследване за убийството на Веселин Стоименов в София. Делото се води срещу неизвестен извършител.

Досега е изяснено, че престъплението е извършено около 20 часа пред бл. 19 в столичния комплекс ” Макси”, на бул. ”Симеоновско шосе ”. Стоименов е убит с огнестрелно оръжие.

До момента са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно–медицинска експертиза, биологична експертиза и балистична експертиза. Извършени са претърсвания на два адреса в София, свързани със Стоименов. Иззети са и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.

Разследването по случая продължава."

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини