Отидете към основна версия

11 377 14

Задържаха Мартин Чоков

  • задържаха-
  • мартин чоков

Той е с белезници за причиняване на средна телесна повреда

Районна прокуратура - Бяла Слатина привлече и задържа до 72 часа Мартин Чоков (на 18 години) за причинена средна телесна повреда, при условията на повторност и деянието е по хулигански и расистки подбуди. Мартин е син на небезизвестния кмет на село Галиче - Ценко Чоков.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.01.2016 г. в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на Радослав Илиев от село Галиче (на 19 години), изразяваща се в счупване на тилната кост в дясно. Това нараняване отговаря на медико – биологичния признак - проникване в черепната кухина. Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди.

Днес Районен съд - Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Чоков.

Това са първите резултати от намесата на главния прокурор и прокурорите от Върховна касационна прокуратура в района.

По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място в прокуратурата проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков.

Предстоят и други действия на прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Съдът освободи сина на Ценко Чоков

    Районен съд-Бяла Слатина не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М ...
    15.01.2016
    6 861
    13