Отидете към основна версия

2 809 15

Прокуратурата предлага само глоба за Жана Бергендорф

  • жана бергендорф-
  • прокуратурата-
  • предлага-
  • глоба

Тя ще е в размер от 1000 до 5000 лева

Снимка: Нова телевизия

Днес, Софийската районна прокуратура внесе в Софийския районен съд материалите по бързото производство срещу певицата Жана Бергендорф, в едно с постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

Бергендорф е обвинена за това, че на 19 април 2016 г., в 22.35 часа, в София, ул. „Г. С. Раковски“, е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества. За описаното деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1500 лева, като при наличие на предпоставки законът предвижда освобождаване от наказателна отговорност на дееца и налагане на наказание „глоба“ от 1000 до 5000 лева.

Факти.бг припомня, че певицата беше хваната да шофира след употреба на кокаин, след като предизвика лека катастрофа в центъра на столицата. Пристигналите на мястото полицаи проверили с дрегер певицата за алкохол, но тестът бил отрицателен. Държанието на Бергендорф обаче усъмнило униформените и те ѝ направили полеви тест за наркотици, който показал наличието на кокаин. Тогава тя отказа да даде кръв и урина и прекара 24 часа в 1-во РУП. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини