Отидете към основна версия

1 313 1

Задържаха 37 бежанци до язовир Кула

  • бежанци-
  • язовир кула

37 бежанци от Афганистан, Пакистан и Ирак задържаха до язовир Кула. В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция, на 2 феруари към 00.30 часа, в непосредствена близост до язовирната стена на язовир Кула полицейски служители забелязали изоставен товарен автомобил «Мерцедес Варио» с варненска регистрация.

При пристигането на полицейския наряд от фургонната част на превозното средство започнали да слизат хора и неизпълнявайки полицейските разпореждания, част от тях се разбягали в посока близката гора. Осем души останали в амтомобила, другите били установени при последвалото издирване.

Групата от общо 37 чужденци е доведена в РУ-Кула. За установяване на самоличност 27 възрастни са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, на 10 непълнолетни е предоставена полицейска закрила. Последвалите проверки установили, че чужденците са граждани на Афганистан, Пакистан и Ирак. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини