Отидете към основна версия

2 430 8

6 години затвор за бивш кмет, изнасилил момиче

  • кмет-
  • момиче-
  • изнасилване-
  • затвор-
  • 6 години-
  • стрелча-
  • иван евстатиев

Бившият градоначалник на Стрелча Иван Евстатиев е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче

Пловдивският районен съд постанови 6 години затвор за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който беше обвинен в изнасилване. Иван Евстатиев е обвивен в изнасилване на 16-годишно момиче.

Родителите на ученичката предявиха и граждански иск от 10 000 лева за неимуществени вреди.

Ето и цялото съобщение на Районния съд в Пловдив:

Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Евстатиев за виновен в това, че на 15.01.2016 г. в хотел „Стрелча“, намиращ се в гр. Стрелча, обл. Пазарджик, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 г., като го е привел в безпомощно състояние – чрез опиване с алкохол, поради което и на основание чл. 152, ал.2, т.1 вр. ал.1 т.3 вр. чл. 54 от НК го осъжда на ШЕСТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

Районният съд призна подсъдимия Иван Евстатиев за виновен в това, че на 15.01.2016 г. в хотел „Стрелча“, намиращ се в гр. Стрелча, обл. Пазарджик, опил с алкохолни напитки – водка, лице, ненавършило 18-годишна възраст, поради което и на основание чл. 193 ал.1 вр. чл. 54 от НК го осъжда на ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл. 23 ал.1 от НК определя на подсъдимия Иван Евстатиев едно общо най-тежко наказание в размер на ШЕСТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ПРИ ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ.

Районен съд – Пловдив осъди подсъдимия Иван Евстатиев да заплати на гражданския ищец и частен обвинител И. Б. чрез законния ѝ представител Х. Б. сумата от 10 000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението по чл. 152 ал.2 т.1 вр. ал.1 т.3 от НК, ведно със законната лихва от датата на извършване на престъплението до окончателното й изплащане.

Районният съд осъди подсъдимия Иван Евстатиев да заплати на гражданския ищец и частен обвинител И. Б. чрез законния ѝ представител Х. Б. сумата от 2000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението по чл. 193 ал.1 от НК, ведно със законната лихва от датата на извършване на престъплението до окончателното ѝ изплащане.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок през Окръжен съд – Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини