Отидете към основна версия

6 144 15

Нападнаха журналиста Иво Никодимов

  • иво никодимов-
  • журналист-
  • нападение
Снимка БНТ

Малко след 15 ч. в района на Борисовата градина водещият на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов е бил нападнат от трима нападатели, съобщиха от националната телевизия.

Журналистът сам се е придвижил до сградата на БНТ, където го преглежда лекарски екип. Не са известни извършителите и мотивите за нападението.

Състоянието на журналиста Иво Никодимов е напълно стабилно. Това казаха от Военномедицинска академия.

Час и малко след нападението Никодимов сам е отишъл във ВМА, където е разказал за случилото се и е бил приет с травми и наранявания по лицето.

Малко след пристигането си в болницата той е разговарял със шефа на ВМА, който разказа повече подробности за неговото състояние.

„Има травми по лицето, които са в следствие на нанесения побой, които бих определил като животонезастрашаващи. Но той ще бъде приет в болницата за наблюдение, извършени са и сега се извършват високоспециализирани изследвания като скенер, за да се види дали няма увреждания на главния мозък, въпреки че няма никаква неврологична симпоматика - той ще бъде приет за наблюдение“, уточни проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

"Ние, в БНТ, сме възмутени от агресията срещу граждани и осъждаме нападението. Надяваме се, че извършителите на нападенията над журналист, както и на други граждани, ще бъдат открити и наказани", написаха от БНТ.

Патрули от СДВР са изпратени на мястото. Журналистът е откаран в болница за преглед и оказване на медицинска помощ. Предстои изясняване на обстоятелствата по случая и издирване на нападателите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини