Отидете към основна версия

15 931 58

Цигани пребиха кмет заради забележка за силна музика

  • цигани-
  • ангел войвода-
  • минерални бани-
  • побой-
  • кмет

Шестима извършители са арестувани след инцидента

Кметът на хасковското село Ангел войвода, община Минерални бани, – Екрем Юзеир, е пострадал при сбиване, научи Haskovo.net.

Около 22:30 часа в понеделник той отишъл да направи забележка на шестима цигани, наети за дървосекачи в селото. Това станало след сигнал от негов съсед, който се жалвал, че конете на работниците от Градец били пуснати на свободна паша в тютюна му. Екрем Юзеир заедно с братовчед си Юзеир Юзеир и техен познат Мустафа Мустафа отишли да поговорят с дървосекачите, които били на квартира в бившия магазин на РПК. „Направих им забележка не само да си приберат конете, но и да намалят музиката. Те обаче бяха пияни и тръгнаха да налитат на бой. Извадиха сопи и резачки“, обясни кметът.

Пияните цигани започнали да го налагат с крак от маса и с бутилки в гърба. Бой отнесли и двамата му придружители. Пострадалите мъже са били откарани в Спешното в Хасково. Там раните им са били зашити и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота, казаха от болницата. Кметът бил със пукната глава.

Сигнал за сбиването е подаден и в Районното полицейско управление в Хасково. В ареста за 24 часа са били арестувани биячи на възраст 29, 35, 18, 34, 62 и 38 г., съобщиха от областната дирекция на полицията. Оттам уточниха, че четирима от тях са познати на органите на реда

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на леки телесни повреди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини