Отидете към основна версия

9 814 17

Нощна спецакция в София, тече и в момента (ВИДЕО)

  • акция-
  • софия-
  • престъпна група

Специализираният отряд за борба с тероризма беше по улиците на София снощи. За момента от МВР не съобщават каква е причината, но самите служители са въоръжени с автомати и бронежилетки.

Акцията продължава и тази сутрин, но няма информация с какво точно е свързана.

Според източници на БНТ, два автомобила са задържани на изхода на магистрала "Тракия". Има арести на няколко места. Разработката е на ГДБОП.

Задържаните са част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата. Очаква се официална информация от МВР.

В акцията, по информация на "Хоризонт", участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и звеното в СДВР "КОБРА".

Видео: Нова тв

На 4 места в столицата са разположени маскирани полицаи, въоръжени с автомати. На още три места в столицата се извършват претърсвания и арести. Според първоначалните информации има шестима задържани. Петима от тях са арестувани в близост до изхода на София за АМ "Тракия".

Мъжете са били в два автомобила, които бяха претърсени от полицията.

Пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за операцията и уточни, че тя е под ръководството на прокуратурата, но отказа да даде повече подробности.

По неофициална информация на "Хоризонт" става дума за група, която се е занимавала с различни видове престъпна дейност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Поредна акция в София, удариха наркотиците

    Операция на столичната полиция срещу наркотрафика се проведе снощи в квартал "Младост". Бяха проверени 11 адреса в квартала. Има задържани н ...
    20.09.2017
    2 951
    4
  • 8 задържани в акцията на МВР

    8 души са задържани до момента при операция на МВР, която започна късно снощи в София, съобщи БНР. Разбита е група, занимаваща се с различни престъпле ...
    17.09.2017
    5 285
    4