Отидете към основна версия

919 0

Искат повторно арест за единия от „подпалвачите“

  • коли-
  • палежи-
  • радослав стоянов

Решението на магистратите за Радослав Стоянов се очаква утре

Прокуратурата е поискала повторно арест за обвинения за палеж на автомобил Радослав Стоянов, съобщи БТА, като се позова на източници в Съдебната палата. След като преди дни Софийският районен съд пусна на свобода срещу 1700 лева 27-годишния младеж, държавното обвинение е поискало от градския съд да го върне в ареста. Очаква се решението за поискана мярка да бъде взето от магистратите утре.

27-годишният Радослав Стоянов беше третият задържан за палежите на автомобили в София. Той е обвинен за палежа на автомобили в столичния кв. „Захарна фабрика”.  На 20 декември той беше освободен от ареста срещу гаранция от 1700 лв.

Стоянов бе задържан след сигнал на гражданин, като при ареста му бе използвано и следово куче. Той направи самопризнания за палежа на двете коли. При задържането му е установено, че е употребил известно количество алкохол.

За палежите на автомобили бяха задържани още двама -  33-годишният Владислав Николов–Куката и 29-годишният Юлиян Ковачки. Ковачки беше освободен на 27 декември. Според магистратите липсват доказателства, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Николов беше освободен с мярка „подписка“ на 23 декември. Според съдията единственото косвено доказателство, че Николов е извършил престъплението, в което е обвинен, са намерени следи по ръцете му от бензин и дизел. Не може да бъдат направени категорични изводи от тези доказателства, че той е извършил престъплението.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обвини съда, че е пуснал задържаните по подозрения за палежите на автомобили в София, но към тези обичайни упреци сега бе добавено и това, че председателят на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгензов изпитва „лична неприязън“ към него.

„Знаете, че по много организирани престъпни групи, когато са пуснати с подобни мотиви от Софийския апелативен съд (САС) впоследствие се оказва, че са доста сериозни престъпни групи и по някои от тях сега текат доста сериозни съдебни процеси. Давам ви за пример „Килърите" и неглижирането и личната неприязън от страна на председателя на съда (Веселин Пенгезов – бел. ред.) рефлектират върху това, което се взима като становище", заяви министърът в сряда. Така той коментира  определението на САС от вторник, с което от ареста излезе и последният трети обвиняем за няколко палежа на коли в столицата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • „Подпалвачът“ Радослав Стоянов остава на свобода

    Софийски градски съд потвърди решението на Софийски районен съд, с които един от задържаните за палежите на автомобили в София – 27-годишният ...
    30.12.2011
    1 264
    0
  • Палежите на коли продължват

    Три автомобила са горели в Бургас тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 00.45 ч. във Второ Районно управление „Полиция&ldqu ...
    30.12.2011
    8 421
    21
  • Пак запалиха кола в Перник

    Нов палеж на лек автомобил е възникнал тази нощ в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това е вторият случай в миньорския град след този ...
    29.12.2011
    1 205
    1