Отидете към основна версия

8 419 21

Палежите на коли продължват

  • коли-
  • палежи

Три автомобила горяха в Бургас

Снимка: БГНЕС

Три автомобила са горели в Бургас тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 00.45 ч. във Второ Районно управление „Полиция“-Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил „Пежо 406“, с бургаска регистрация, собственост на 44-годишен бургазлия, паркиран на кръстовището на улиците „Шар планина“ и „Места“ в ж.к. "Братя Миладинови".

От огъня са засегнати двигателният отсек, като са стопени акумулаторната батерия, изолацията на кабели и алуминиевия капак на главата. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил с петима огнеборци.
Около автомобила не са намерени останки от съдове за запалителна течност или други следи за умишлен палеж. Предстои извършването на повторен оглед през светлата част на денонощието с цел установяване причините за инцидента и стойността на нанесените щети.

Около 00.50 ч. Второ Районно управление „Полиция“-Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил „Форд Фюжън“, с бургаска регистрация, ползван от 26-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 56 в ж.к. „Братя Миладинови“.

Огънят е изпепелил целия автомобил, като е засегнал частично и паркиран в съседство лек автомобил „Опел Вектра“, с бургаска регистрация. Обгорени са багажното отделение и тапицерията на купето. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил с шестима огнеборци.

Предстои извършването на повторен оглед през светлата част на денонощието с цел установяване причините за инцидента и стойността на нанесените щети.

Запалените автомобили в страната вече са около 50. За различни палежи в София бяха задържани трима души. По-късно бяха пуснати от ареста. Прокуратурата поиска повторен арест за един от освободените – 27-годишния Радослав Стоянов, обвинен за палежа на автомобили в столичния кв. „Захарна фабрика”. Решението на магистратите се очаква днес.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини