Отидете към основна версия

5 Януари, 2018 15:02, обновена 5 Януари, 2018 15:02 7 153 39

Директорът на НСлС: Росен Ангелов е извършителят!

  • борислав сарафов-
  • росен ангелов-
  • убийство-
  • нови искър

Борислав Сарафов потвърди, че вината на обвиняемия за шесторното убийство в Нови Искър е доказана

Снимка: БТА

"Екипната работа даде резултат, екипът който работеше в щаба и на терен. Безспорно е доказан извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Обвиняемият Росен Желев Ангелов е извършител! Това е доказано и от ДНК експертизата. Той е действал сам. По делото в кратък период за по-малко от 24 часа бяха извършени много процесуални действия. Извършени са 16 огледа, 91 експертизи, от които 16 ДНК. Бяха разпитани 26 свидетели.

Това съобщи шефът на НСлС Борислав Сарафов по време на пресконференция.

"Аутопсиите показват, че всеки един от тях е убит с няколко изстрели и контролен изстрел в главата", поясни той.

"Той е без документи, без собственост, без работа. Приятелите му дават прякора Горския човек. Имал е връзка с Кети около 6 месеца. Има три присъди за лишаване от свобода. Той не е излежал присъдата си за блудство, тъй като се е укрил, стана още ясно от думите на Сарафов, цитиран от "Канал 3".

"Извършителят е изключително опасен. По време на огледи в помещения, които той е обитавал са намерени ръчни гранати и запалки. На последните места, на които е пребивавал, има полиция", допълни главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Мотивът му е личен, свързан с интимни отношения и връзка с жертвата. Има черти, които го правят изключително раздразнителен, особено когато е бил отхвърлен. Изпитвал е ревност към мъжа, с който е живеела. Тя му е споделяла, че има проблеми във връзката си. Майката на убитата Кети е била наясно с тази връзка. Двамата са имали връзка 6 месеца преди убийството", уточни още той.

"Според нас Кети е била първата жертва. След това е убито семейството, за да се прикрият следите, след което е взет автомобилът на семейството. Кети най-вероятно не е убита на мястото, на което е намерена", заключи Маринов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини