Отидете към основна версия

3 991 5

Продължава делото за трагедията в Симеоновград

  • симеоновград

Хасковският окръжен съд ще заседава днес по делото за трагедията в Симеоновград, където навръх Великден м.г. шестима младежи загинаха, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си. Обвиняеми по делото са братовчедите Данаил Георгиев и Живко Желев.

Според прокуратурата Данаил Георгиев е шофирал колата на бащата на братовчед си Живко Желев със скорост от 136 километра в час, след като е употребил алкохол. Другият обвиняем е Живко Желев, който е преотстъпил колата си на Данаил.

Загиналите са на възраст между 17 и 19 години - това са Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

В началото на декември м.г. делото тръгна с фалстарт. На последното заседание по делото съдията Красимир Димитров отказа да конституира като частен съдебен обвинител оцелелия в катастрофата Милен Димов с мотива, че е с лека телесна повреда и затова не е предявено обвинение срещу подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев.

Като частни обвинители бяха определени семействата на загиналите деца и Мария-Луиза Карабуюкова, която претърпя множество операции. 32-ма са призованите свидетели по делото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини