Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 16:09 2 809 0

Второ обвинение за трагедията в Симеоновград

  • симеоновград-
  • живко желев-
  • данаил георгиев

И собственикът на колата, убила шестима младежи, е подсъдим

Второ обвинение за трагедията в Симеоновград - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Хасково внесе обвинителен акт в съда срещу собственика на автомобила, който блъсна и уби шестима младежи навръх Великден в Симеоновград, съобщиха от държавното обвинение.

Според обвинението на 23 април в Симеоновград, с 1,07 промила алкохол в кръвта Живко Желев е преотстъпил управлението на колата си на Данаил Георгиев, който с 1,30 промила алкохол в кръвта и с неразрешена скорост от 133,6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на други двама.

Случаят е определен като особено тежък, а ако двамата бъдат признати за виновни, могат да получат от 5 до 15 години лишаване от свобода. 

На 30 септември беше повдигнато е обвинение за непредумишлено убийство на Данаил Георгиев. Младежът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на алкохол.

Пред разследващите Данаил твърдял, че не си спомня нищо от деня на катастрофата. Обвиненият твърди още, че не той, а неговият братовчед Живко е карал колата при инцидента. Според прокурора по делото Павел Жеков обаче и експертизите, и гласните доказателства сочат недвусмислено, че именно Данаил е бил шофьорът.

Факти.бг припомня, че в нощта на Великден шестима младежи загинаха, отивайки на църква. Те станаха жертва на 23-годишния шофьор Данаил Георгиев. На място загинаха пет момчета и едно момиче на възраст между 17 и 19 години. Други двама пешеходци бяха ранени.

Самият Данаил Георгиев бе изписан след двуседмичен престой в Университетската болница в Пловдив. След като  излезе от кома, той претърпя операция на крака. След като състоянието му се подобри, се оказа, че не помни нищо от случилото се. Изписан е за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста.

След инцидента собственикът на автомобила Живок Желев беше арестуван и по-късно пуснат с мярка „подписка“. Тогава той заяви, че никога не би дал на Данаил Георгиев да шофира, ако е знаел, че той е бил пил.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА