Отидете към основна версия

10 154 20

Марио след бягството на Пелов от затвора: Тоя ще дойде първо при мен

  • марио пенчев-
  • владимир пелов

Марио се страхуваше от Пелов и когато научил, че е избягал от затвора, споделил със свои познати: „Леле, тоя ще дойде първо при мене”. Това разказаха хора от съседния до отцепения блок в Ботевград, които са познати на жената, близка до Марио Панчев. Апартаментът й в блока бил празен. Предполага се, че Пелов го е търсил няколко пъти, но Панчев не искал да има нищо общо с него, а когато се съгласил на среща, отишъл въоръжен, пише в. Труд.

По-рано днес полицията в Ботевград евакуира единия от двата входа на 4-етажен жилищен блок на бул. “България” в града. Районът е опасан с полицейски ленти.

По първоначална информация, мястото е отцепено заради боеприпаси. Според съседи обаче в блока живее 40-годишната Весела, която е била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико. Преди години той бил задържан за двойно убийство в ботевградско село и се обесил в затвора.

Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие, гласи версията на запознати ботевградчани, според които Весела може и да не е имала нищо със застреляния Марио Панчев.

Панчев и Пелов били в лоши отношения още от края на 90-те години на миналия век, когато Марио издал на полицията Владимир за обир на чейнджбюро в Пловдив. Тогава Пелов поканил Панчев у дома си, като преди това постлал с найлони и го застрелял в корема.

Пистолетът на Пелов засякъл, а Панчев избягал. После от страх обяснил, че се е самонаранил.

Доходите на Панчев били само от престъпна дейност. Най-много „пачки” трупал есенно време от незаконна търговия с дърва за огрев. Не си мърдал пръста за нищо, по цял ден стоял по анцунг в магазин близо до къщата си.

Бил близък и с цигани сводници в града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини