Отидете към основна версия

18 Септември, 2018 14:41, обновена 18 Септември, 2018 14:41 4 865 11

Простреляният полицай е стабилизиран в "Пирогов"

  • полицай-
  • прострелян-
  • илинден-
  • психично болен

Няма опасност за живота на 34-годишния Георги Йовчев

Състоянието на 34-годишния полицай Георги Йовчев, който беше прострелян по-рано през деня, е стабилно, предаде на брифинг изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД проф. Асен Балтов.

Няма опасност за живота на пострадалия, но той ще остане в спешния институт за допълнителни хирургични интервенции и обработки.

"Раненият колега е опитен служител с 10-годишен стаж в МВР, надявам се бързо да се възстанови", коментира главен комисар Младен Маринов.

Той уточни, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психичноболния мъж е отворила вратата, мъжът е стрелял вероятно със самоделен пистолет. Първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца, така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител.

По думите на ст. комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, на адреса е имало седем служители. Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката. Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина – в страна от ЕС. На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан, в полицията са майката и още един роднина, които в момента се разпитват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини