Отидете към основна версия

7 945 13

Кървава Задушница в Карнобат! 18-годишен е блъснал две жени, едната е загинала

  • задушница-
  • карнобат-
  • блъснал-
  • водач-
  • 18-годишен

Водачът е с едномесечен шофьорски стаж

Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

18-годишен шофьор е блъснал две възрастни жени на тротоар в Карнобат, едната от тях е загинала, другата е откарана в болница в кома, съобщава ОДМВР- Бургас. Около 08.02 часа в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на карнобатската улица „Петър Берон“ № 33 А, при който 18-годишния младеж от Карнобат А.Д. (с едномесечен шофьорски стаж), управляващ лек автомобил „Мерцедес“, с бургаска регистрация, вероятно поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, се качва с автомобила на тротоара и блъска намиращи се там две възрастни жени, пише "Фокус". При инцидента едната загива на място, а втората – К.Г., 84-годишна от Карнобат е откарана в кома в УМБАЛ – Бургас. В момента здравословното ѝ състояние се уточнява.

Своевременно водачът на автомобила е задържан от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици. Работата по установяване самоличността на загиналата жена продължава.

Очевидец на инцидента твърди, че "има пръснати части от тела, на разстояние 20-30 метра".

Кметът на Карнобат Георги Димитров потвърди за случилото се.

„Около и в гробищния парк съм въвел ред чрез униформени полицаи и патрулка, тъй като целия град се струпва на този ден именно на това място. Как да предвидя обаче, че подобно нещо може да се случи в някоя от улиците”, заяви потресен Димитров.

По случая е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини