Отидете към основна версия

13 864 39

Калина убита от ревност заради получен SMS

  • убийство-
  • софия-
  • банишора

23-годишният Васил позвънил на баща си и на своя близка приятелка

25-годишната Калина от столичния квартал "Банишора" е била убита от своя приятел Васил след скандал за получен СМС и изблик на бясна ревност. В последните дни между тях постоянно е имало скандали, стана ясно по време на пресконференцията на прокуратурата и СДВР днес. Най-шокиращото е, че убийството е извършено още на 15 януари и Васил е престоял с трупа в апартамента с часове. За престъплението стана ясно на следващия ден, когато полицията влезе в жилището, разбивайки вратата. Разследващите са категорични, че именно Васил е извършил престъплението, пише trafficnews.bg.

"За него са събрани достатъчно доказателства, че е извършител на деянието. Повдига му се обвинение. Ще му бъде определена мярка за задържане за срок от 72 часа, след това ще бъде поискан постоянен арест", обяви градският прокурор на София Емилия Русинова.

На 16 януари в 18 часа в СМС-а до баща си и до друга своя приятелка 47 минути по-късно Васил е написал, че си е прерязал вените и кръвта му вече тече. Жертвата е намерена в дивана на хола напълно гола. Дрехите й са били разхвърлени, а наоколо са се търкаляли празни бутилки от алкохол. Васил е намерен в спалнята.

През 2015 година той е направил опит да се самоубие след раздяла с бивша приятелка. Това обаче се е случило, докато не е бил в България. След инцидента е имал срещи с психолози, но не е взимал лекарства.

Мотивът за убийството е ревност, категорични са разследващите. До скандали на 16 януари се е стигнало след като Калина е получила СМС, който Васил искал да го прочете, но тя му отказала. Момичето е починало от задушаване. Няма данни Калина да е била бита преди това. Двамата живеели заедно от ноември, а месец преди това са се запознали.

След убийството Васил се е опитал да се простреля с въздушна пушка, но има само няколко драскотини. Двамата са били в Дания, където той е живял известно време. По време на престоя там е направил и опита за самоубийство. Наскоро си е сменил работата и за последно е бил готвач в заведение в квартал "Сухата река".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини