Отидете към основна версия

1 678 0

Прокуратурата има подозрения за „кукловод” на „Наглите”

  • наглите-
  • бойко найденов-
  • присъди-
  • дело

Ще протестира оправдаването на подсъдимите за отвличането на Румен Гунински

Заместник главният прокурор Бойко Найденов определи като успешно делото срещу „Наглите”. В студиото на "Денят започва" по БНТ той заяви, че на втора и трета инстанция съдът трябва да преразгледа доказателствата за отвличането на студента Румен Гунински, защото не е сигурен, че това престъплението не е било доказано. "Ще протестираме оправдаването на подсъдимите за отвличането на Румен Гунински, там бяха най-малко доказателствата. Надявам се на втора и трета инстанция да се преценят тези доказателства. Ние не сме спирали и няма да спрем работата по тези отвличания", обясни Найденов.

Найденов заяви, че липсата на присъди на част от обвинените не означава, че ще се спре да се работи по делото. Той беше категоричен, че ако имаше достатъчно данни, че има неразкрит тартор, който стои зад „Наглите”, той щеше да бъде привлечен на подсъдимата скамейка.

На въпроса тази група "кукловод" има ли, има ли бос?”, Бойко Найденов отговори: „Ако имахме доказателства, че има такъв човек, той щеше да седи редом с другите на подсъдимата скамейка. Да изправим някой, без да има необходимите доказателства - безспорни, категорични, които да доведат до осъдителна присъда, не можем да изправим който и да било. Ние имаме своите насоки, това аз съм го споменавал, имаме своите подозрения, имаме своите съмнения и бъдете сигурни, че не сме спирали да работим в тази насока. В крайна сметка ако съберем достатъчно доказателства, този човек също ще бъде даден на съд.”

Убийството на Кирил Кирилов - Шкафа, който беше подсъдим по делото срещу Наглите, не е извършено от професионалист, каза още Бойко Найденов.

Професионалното убийство се прави с един, максимум два изстрела", уточни Найденов.

Мотивите за това заключение са, че по него са изстреляни 10 куршума и само един е успял да го улучи. Разследват се няколко версии за убийството. Според заместник-главния прокурор не можеше да има гаранции за живота на Кирилов, дори да беше задържан, защото ако някой е искал да го убие, е можел да го направи и в затвора.

По българското законодателство не може да има такава присъда от 444 години. При нас не се събират присъдите, както е в англосаксонската система, каза още зам.-главния прокурор.

За мен еднакво тежко звучи и 18 години. Това е тежка присъда. Никой не би могъл да изтърпи присъда от 400 години. Трябваше, беше необходимо това на обществото да се чуе, че извършителите на тежки престъпления биват наказвани, заяви Найденов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини