Отидете към основна версия

3 545 19

Обвинение за циганката, нападнала фелдшерка в Горна Оряховица

  • фелдшерка-
  • горна оряховица-
  • циганка

Предвиденото наказание за подобно престъпление по закон е "лишаване от свобода" до 3 години

Стопкадър: bTV

Районна прокуратура – Горна Оряховица наблюдава бързо производство, образувано на 21 януари т.г. за това, че на 21 януари около 01.00 часа в Горна Оряховица, в сградата на ЦСМП – Горна Оряховица, е причинена лека телесна повреда на Наташа Армянова, медицински специалист в Центъра за Спешна помощ по повод изпълнение на службата ѝ.

След изготвяне на незабавно назначената съдебно-медицинска експертиза относно характера и механизма на причиняване на телесното увреждане на пострадалия медицински специалист, днес Районна прокуратура – Горна Оряховица повдигна обвинение срещу нападателката Звезда Илиева за престъпление по чл. 131, ал.2, т.4 от НК – за причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години. Предвид чистото съдебно минало на обвиняемото лице е задължително приложението на чл. 78 А от НК, който изисква замяна на наказанието лишаване от свобода с административно наказание: глоба от 1000 до 5000 лв.

След предявяване на обвинението и разпит по него, бързото производство незабавно ще бъде внесено в Районния съд в Горна Оряховица за решаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Оставките на медици продължават

    Спешните медици в Горна Оряховица продължават масово да подават оставки в знак на протест срещу агресията от пациенти и липсата на защита и сигурност. ...
    26.01.2019
    10 047
    55