26 Януари, 2019 20:03 10 018 55

Оставките на медици продължават

  • горна оряховица-
  • лекари-
  • оставки

Близо 80 000 жители могат да останат без спешно здравно обслужване

Оставките на медици продължават - 1
Снимка: БГНЕС

Спешните медици в Горна Оряховица продължават масово да подават оставки в знак на протест срещу агресията от пациенти и липсата на защита и сигурност. Във филиала на "Спешна помощ" в града работят около 50 души. Вчера около 10 медици подадоха своите заявления за напускане.
Днес депозираните от фелдшери и шофьори на линейки оставки са вече 20 на брой, съобщава БНР.
По думите на фелдшера Мила Радева, която е сред напускащите лекари, случаите на насилие са станали прекалено много. "Просто не желаем при такива условия да работим всеки да си позволява. Как така ще си позволява да ме удря и ще остане безнаказано", недоумява Радева.

С масовите оставки на спешни медици филиалът в Горна Оряховица е застрашен от криза, която може да остави близо 80 000 жители без спешно здравно обслужване.

Директорът на Центъра за спешна помощ във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева, която е пряк работодател на напускащите спешни медици, заяви, че е получила уверението на здравния министър Кирил Ананиев, че се обмислят допълнителни мерки за засилване на охраната в кризисни райони.

В момента филиалите са подсигурени с паник бутони и видеонаблюдение, но бюджет за физическа охрана няма.

Припомняме, поводът за решителните действия на лекарите стана поредното нападение от началото на тази седмица, когато жена разби устата на фелдшера Наталия Армянова с мобилния си телефон, докато Армянова беше на нощно дежурство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дионтей

    102 3 Отговор
    Най-големият бюджет до сега за здравеопазване - над 5 милиарда лева и закриваме болници, медици напускат, здравеопазването е критикувано от цялата държава. Светва "синята лампичка", но народа. Дали я вижда, дали е сляп не знам времето ще покаже.

    Коментиран от #37, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Африканец

    146 3 Отговор
    Борисов, защо си траеш за циганския проблем?
    Само след 10 години ще стане страшно. Да знаеш ,че има Господ- той ще те съди.На земята явно няма кой.
    Циганите са огромен проблем. В никоя друга държава няма такъв сериозен проблем. България е държавата в Европа с най-много цигани в процентно отношение от цялото население.

    Коментиран от #19

  • 4 гост

    122 0 Отговор
    Подавайте, така е. И си линчувайте шефа на болницата, защото я точат през доставчици, приближени фирмички, нереални ремонтчета, а в същото време служителите в спешното взимат 600лв и се разправят с цигани, които ги бият и обиждат. Какво ще й направят на тази циганка с чисто досие, знаете ли? Ако не е подписка ще е условна и 200лв глоба, която тя няма да плати. А служителката няма да мигне и всеки път като ходи на дежурство ще трепери дали няма пак да дойде някоя агресивна циганка и да я набие, защото не знае, че има лични лекари, че индианците трябва да се лекуват при шамани, а не от данъците на плащащите работещи.
  • 5 Простак

    70 2 Отговор
    Охо-- без медици можем ,, но без политици и депутати , не можем даже аз предлагам броя на депутатите да се увеличат ,, от 240 на 500 броя ,,, бандити ,,,
  • 6 jony

    70 2 Отговор
    А тол автомобили намериха пари. Долни лешояди от гроб
  • 7 войводата

    49 0 Отговор
    абе кво става с таа пропаднала дръжава бе кое управлява беее ейй ще ядете бастуня скоро

    Коментиран от #35

  • 8 войводата

    22 2 Отговор
    абе кво става с таа пропаднала дръжава бе кое управлява беее ейй ще ядете бастуня скоро
  • 9 Бай хой

    36 16 Отговор
    Да не му се налага на човек. В екипите няма лекари. Ако изобщо изпратят някого ьапочват да се държат като обидени и търсят причина да ти откажат каквото и да е. Ако имаш нужда от обезболяващи, ваксина или нвкскво лекарство твърдят че нямат и те пращат в аптеката да си ги закупиш.

    Коментиран от #12

  • 10 Изстрадал поданик на ЕС

    54 3 Отговор
    Питайте ДПС, ДОСТ, Евророма и най-вече БХК, защо ви бият БЕЗНАКАЗАНО и няма институция, която да защити потърпевшите от тъмнозеления пролетариат, който вилнее и беснее!!!
  • 11 НАТО ВЕЦ

    57 2 Отговор
    За охрана на Доганя, пари има. За охрана на медиците, пари няма?! Уверявал бил Ананиев!!! Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.
  • 12 НАТО ВЕЦ

    55 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Май, хабер си нямаш, какво означава "Спешна помощ"? Това не е "служба" за борба с болката, имунизация и обща терапия. А че нямат медикаменти са виновни управляващите на всички нива.
  • 13 електорална 1

    53 1 Отговор
    Не ни трябват нито лекари, нито сестри, нито санитари, нито учители, нито полицаи. Искаме кючеци, ядене, пиене, чалга и мутри...

    Коментиран от #14

  • 14 Борис Off

    32 0 Отговор

    До коментар #13 от "електорална 1":

    Имате ги.
  • 15 Аасен

    32 2 Отговор
    В семерозападнала България останаха само най-откъсаните ма.нгали .Криминалти лица които ги екстрадираха от Европа за кражби ,и всякакви други престъпления.
    Гетото на Бг.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Миризлив пор

    24 4 Отговор
    А някой сеща ли се че ако има охрана, най-често някой пенсионер, то охраната ще взема най-голямата заплата от цялата смяна лекар, сестра и шофьор?
  • 18 Дядото

    18 14 Отговор
    Сигурно, много от медиците заслужават не бои а направо доживотен затвор за немърливото им и безотговорно отношение към пациенти! Примери колкото щеш за изнудване, нехаиство ,грубо отношение и ....само да подкрепя думите си...моят тъст почина във военна болница в реанимацията след сполучлива операция на главата , защото беше буквално захвърлен почти гол на студеното и разви плеомония никои не му пукаше за него и тои си отиде смного мъки! Е питам аз и отговор не искам.....

    Коментиран от #22

  • 19 1234

    36 0 Отговор

    До коментар #3 от "Африканец":

    Защо не спрат работа за една седмица в знак на протест докато шайката не реши проблема с циганите. Защо лекарския съюз не вземе решение за всяко бито медицинско лице всички лекари и мед сестери няма да работят една сесмица' така на шайката ще им стане ясно в какви мащаби е геноцида над българите, бързо ще установят че трябва да увеличат броя седмици на годишна база иначе няма да има кой да лекува кръвното на башбашибозука

    Коментиран от #33

  • 20 Бат Вал

    48 1 Отговор
    Това ако се случва в някоя нормална държава оставки ще хвърлят медиците от цялата страна! Българите обаче не сме единни и за това сме на тоя хал...
  • 21 МиГ 23

    28 3 Отговор
    А шефката на спешното защо не напусне? Отг: Не се оставя така лесно около 3000лв. а може и повече заплата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чепа

    15 19 Отговор
    Не да ви удрят,а да ви пребиват трябва...тахда се научите как да се държите с хората и да спрете да ни мислите за банкомати!
  • 24 Клеопатра

    36 13 Отговор
    Уважаеми медици,искам да проявя съчувствие към Вас,да съм толерантна и да кажа колко е непочтенно в една цивилизована страна да се бият лекари и учители.В началото си мислех,че на Вас посягат хора с ниска култура,неграмотни дори бих казала хора с коефицент на интелигентнос нула,но това за жалост не е истина.Първо искам да попитам,как да се държа към тези многострадални но в същото време аругантни докторчета,които ме прележдат с ръцете в джоба.Второ не ме гледат дори когато говорят с мен.Трето не обичат да им задавам въпроси.Четвъртоможе с месеци да обикаляш по кабинети и накрая да нямаш поставена диагноза.Пето вечно да се оправдават с касата и пътеките.Така мога да изброявам до край,но това са дребнички неща и никой не им обръща внимание.Аз си мисля,че ако аз дам клетва и се врека в полза на хората нищо няма да ме спре да съм Човек.Нито здравната каса,нито ниската заплата,нито условията в които съм поставена да работя. Проблема не е в системата ,а в това ,че станахме зли,безсърдечни и алчни.Няма как да си добър в къщи а на работа да си лош!За това накрая ще кажа:жал ми е за Вас ,че сами си стъпкахте достойнството и авторитета.Скалпирахте с лекота една достой и велика професия.Сега и да Ви бият никой не мисли за Вас!

    Коментиран от #30, #32, #53

  • 25 Хаджи хаджи Българин

    5 3 Отговор
    Каквото дал, това и взел!
  • 26 Дебил

    6 22 Отговор
    Малко са бити.заслужават по вече бой.особенно в бърза помощ в горна оряховица.никой не ти обръща внимание.мислят се за богове.и търговци.бил съм свидедел как връщат болни хора,родилки защото нямат осигоровки.ипр.

    Коментиран от #28

  • 27 Проф.д-р Крум Къцаров ВМА

    11 0 Отговор
    АЗ Съм човека който унищожава мед.система.Еинствено ме интересуват парите и само парите на пациентите.много хора съм излъгал професионално,голям грях имам АМИН...
  • 28 абе то да им разрешат служебно оръжие

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дебил":

    пък ти ходи и ги бий,а кво ще каиш?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 кошницата със змии

    19 2 Отговор

    До коментар #24 от "Клеопатра":

    преди да пишеш за клетви,би ли я прочела??То и магистратите полагат клетва,ама правораздаване има ли?В същото време никой магистрат не напуска доброволно!
  • 31 Проф.д-р Крум Къцаров ВМА- Хвалипръцко

    5 0 Отговор
    АЗ Съм човека който унищожава мед.система.Еинствено ме интересуват парите и само парите на пациентите.много хора съм излъгал професионално,голям грях имам АМИН...
  • 32 я ми посочи една сфера от живота тук

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "Клеопатра":

    с " достойнство и авторитет"???!
  • 33 пич лекарският съюз е казионна организац

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "1234":

    създаден е със закон и членството в него е задължитено,а ръководството му се "избира" по предварително одобрен сценарий!!!
  • 34 аааа

    10 12 Отговор
    Малко им е боя! Само некадърници останаха тук!Ще ти затрият без окото им да мигне!Искат големи заплати,искат почтително отношение ,а на среща нищо не дават!Сума ти народ умориха един осъден медик само има,и то защото камерите я заснеха как бие на новородено бебе, главата у масата!Бой,бой ,бой и...бой!

    Коментиран от #38, #46

  • 35 пипи дългото чорапче

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "войводата":

    Понякога си заслужават боя.Не може да откажеш да лекуваш пациент защото бил възрастен и да го оставиш да умре в мъки.Отвратително е.
  • 36 Mirko

    23 1 Отговор
    Бетонът почти покри морето, пенсионерите продължават да скачат от терасите от охолен живот, децата изнемогват на училище до 16 часа, всеки паркира по тротоарите, 19 годишни ку**ви карат джипове за по 100 000 евро, обществените поръчки са прозрачни като вода от гледчер ... Но Баце и тайфата се карат за самолетчета. Електоратя се е разпасъл съвсем, но ВСИЧКО Е ТОЧНО !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гост

    15 2 Отговор
    Колеги , напускайте ! Този скапан народ не заслужава нищо !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 БръмммммБамБуммм

    21 1 Отговор
    Циганите да ги обслужват цигански екипи - това е решението на проблема!

    Коментиран от #42

  • 42 dynamo

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "БръмммммБамБуммм":

    И аз така мисля, но е непостижимо с това правителство! Те да се оправят!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Само отговарям

    2 1 Отговор
    Горният коментар е до # 34
  • 45 Ъъъъ

    3 5 Отговор
    Да си подават оставките. И с тях и без тях е все тая.
  • 46 Само отговарям

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "аааа":

    Ти и такива като теб , заслужавате медицинска помощ от ветеринар !

    Коментиран от #47

  • 47 аааа

    2 5 Отговор

    До коментар #46 от "Само отговарям":

    По добре ветеринар,вместо неук касап,незнайно защо,как,станал медик!С купени дипломи,с маниери на овчари,които дори и не знаят хипократовата клетва!Мафия на всяко ниво, и всички убиват !Читавите отдавна ги няма!Напуснаха..държаватаДаже и ветеринар не останаха!А бе ти сляп ли си!!??

    Коментиран от #48

  • 48 Само отговарям

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "аааа":

    Искрено ти пожелавам медицинска помощ от ветеринар !

    Коментиран от #51

  • 49 аааа

    2 3 Отговор
    Аз пък ,ти пожелавам никога да не попадаш в ръцете на некадърни и неграмотни лекари касапи!
  • 50 Варна

    2 0 Отговор
    Виновни сме си НИЕ , защото не търсим отговорност ,както от управляващите ,така и от съдебната власт. Всички искаме да се спазват правилата , но ние не , да няма корупция ,но на мен да ми дават от време на време. Хора докато си пишем из форумчета и под разни новини ,няма да стане. .. Излизаме на улицата и искаме промяна ,присъди , спазване на законите , точно и ясно тълкуване на законите , а не всемъзножни вратички в тях и т.н.
  • 51 ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Само отговарям":

    добре му го предлагаш,щото те с кастрация лекуват всичко!!!

    Коментиран от #52

  • 52 аааа

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "ами да":

    Прав си!Явно в България са се развилнели ветиринарите!Кастрирали дори жените!Демографска криза!
  • 53 Антоний

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Клеопатра":

    Абсолютно точно, макар и не напълно изчерпателно. Идват и раздават смъртни присъди. Лъжат нагло. Отказват помощ на възрастни хора. Некадърни и арогантни. Да напускат всичките, само хабят парите на данакоплатците. Могат да бъдат заместени и от някоя таксиметрова компания.
  • 54 Контрольорът.

    4 0 Отговор
    Здравеопазването се съсипва преди всичко от корумпираните управители на болници и тяхната абсолютна безнаказаност... Дори и когато се констатират големи злоупотреби,последици няма, поради политически протекции... Докато това не се промени,ще става още по зле, колкото и пари да се наливат.Много се краде в здравеопазването...
  • 55 Боби62

    1 0 Отговор
    .....когато човек има желание да направи нещо в тоз живот- НАМИРА НАЧИН ..........когато някой не желае да свърши нещо - НАМИРА ОПРАВДАНИЕ !!!! Бих помогнал на управляващите седна елементарна ......но си мисля работеща идея.
    Всеки, който си позволи да окаже физическо или психическо НАСИЛИЕ срещу медик ........да бъде вкаран в черен списък / достатъчн е да се знае ЕГН то му / и в последствие да му бъде ОТКОЗВАНА СПЕЩНА НЕОТЛОЖНА БЕЗПЛАТНА или каквато и да е мед. помощ за в бъдеще !!! Не е неизпълнимо не е и не възможна да бъде въведено !!! Иска се само ЖЕЛАНИЕ за ИЗПЪЛНЕНИЕ от страна на БОГОИЗБРАНИТЕ КОЖОДЕРИ !!!.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове