Отидете към основна версия

32 731 38

Разкриха рецептата на суджука за Борисов

  • суджук-
  • живко мартинов

От първоначалните шест обвинения срещу Живко Мартинов остана само едно

Живко Мартинов, снимка: БГНЕС

9% консерванти, 60% телешки шол, 20% свински бут, 10% еленско месо и 1% подправки - това е рецептата на суджука, за който спецпрокуратурата обвинява Живко Мартинов. Обвинителният акт срещу бившия депутат от ГЕРБ, който още е член на партията на Бойко Борисов, беше огласен от пресцентъра на държавното обвинение във вторник, след като беше внесен в съда, припомнят от вестник "Сега".

От първоначалните 6 обвинения е останало само едно. През лятото на 2017 г. прокуратурата подвигна обвнинения за принуда, за закана с убийство, за опит да се осуети наказателно преследване, за това, че през 2015 г. със заплахи е принудил зам.-шефа на МВР в Добрич и началника на РПУ-Балчик да извършат нередни действия по служба, както и че е принудил със заплахи директора на ВиК-Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството.

Три обвинения получи и бившият шеф на МВР в Добрич Веселин Колев. Обвинени бяха и местната шефка на Агенцията по безопасност на храните Розалина Брайкова, както и бизнесменът Петър Малджиев за заплаха на свидетели. Тогава от прокуратурата твърдяха, че нито един деликатес не е стигнал до лидера на ГЕРБ. Още при избухването на скандала премиерът отрече да е получавал суджуци и филета.

Сега Мартинов отива на съд само за изнудване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини