Отидете към основна версия

14 643 7

Заловиха лидера на дилърите на кокаин

  • кокаин-
  • мвр-
  • лидер-
  • наркодилър
Част от задържания кокаин. Снимка: МВР

В хода на продължилата спецоперация на служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е задържан лидерът на организираната престъпна група, занимавала се с транспортиране и разпространение на кокаин от Южна Америка към България, съобщиха от МВР.

40-годишният мъж с инициали К.Д. беше обявен за общодържавно издирване, след като на 9 април антимафиотите задържаха в момент на наркосделка четиримата членове на групата - Г.Н. / 35 г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и измами, 33-годишната И.Д., Б.Й /38 г./ - криминално проявен и регистриран за кражба и С.К. /37 г./, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби и притежание на взривоопасни вещества и боеприпаси.

В тях бяха открити  6 капсули кокаин с приблизително общо тегло 60 грама. При извършените обиски и претърсвания в жилищата им бяха намерени и иззети два пистолета и автомат „Калашников” със заличени идентификационни номера, заглушител за него, множество мобилни телефони с български и чужди СИМ карти, неистински документи за самоличност, банкови документи, електронна везна.

На 10 април антимафиотите установиха местонахождението на организатора на групата. Той е задържан на територията на столицата заедно с неговия приближен  Й.Й. / 41 г./, криминално проявен и регистриран за измами.  

Материалите по случая са докладвани на Специализираната прокуратура и работата продължава под ръководството на прокурор.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кокаин за 100 млн лева откриха в Русе

    Кокаин за 100 млн.лв. бе заловен тази нощ от русенските митничари на Пристанище-Изток. За успешната операция съобщи лично премиерът Бойко Борисов, ...
    06.05.2012
    8 677
    20