Last news in Fakti

6 Май, 2012 16:14 8 664 20

Кокаин за 100 млн лева откриха в Русе

  • кокаин-
  • 100 милиона

Кокаин за 100 млн.лв. бе заловен тази нощ от русенските митничари на Пристанище-Изток. За успешната операция съобщи лично премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Русе заедно с финансовия министър Симеон Дянков и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, предаде БГНЕС от града.

Те бяха придружавани и от представител на ДЕА, който поздрави премиера и службите за предотвратената контрабанда. "Много успешна операция. Изключително голямо количество, задържано за България, истинско доказателство за работата, която се върши, и за колегите от агенция "Митници" в България", заяви гостът.

Наркотикът е около 67 кг и е бил опакован в 66 пакета по малко над килограм. Той е пристигнал в Русе от Варна, където е пътувал по море от Аржентина. Бил е скрит в комбайн, който е придвижен от морската столица до Русе с автомобилна платформа и е чакал в Пристанище-Изток да бъде натоварен за Германия. "От Варна до тук е дошъл разглобен, без колелетата, на платформа автомобил. Оттук му сглобяват гумите и после го товарят на кораб по Дунава и го карат към Германия и оттам за Ротердам", обясни окръжният прокурор Огнян Басарболиев. Товарът е бил проверен от митничарите по метода на анализ на риска, тъй като всички пратки от Южна Америка подлежат на подобен контрол, обясни шефът на Митница-Русе Веселин Георгиев.

Кокаинът е бил скрит в оловен контейнер, който е тежал около тон и половина. На митничарите е отнело няколко часа, за да го разрежат. "Бронята му е била дебела повече, отколкото на танка, а след това е бил увит в оловно фолио, само че през новите ни рентгени това не минава. Бил е предназначен за Ротердам, така че нека нашите колеги в Холандия да знаят, че нашата граница се пази много по-добре от колкото техните", заяви Бойко Борисов. Той добави, че новата техника прави България най-добре оборудваната в Шенгенското пространство в момента, и поздрави Ваньо Танов за успешната операция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    6 1 Отговор
    Хванали са 67 килограма а през това време е минала много по голяма пратка само замазват очите на хората.
  • 2 Алкапоне Мафия

    3 2 Отговор
    Прав си колега хващат за 100 млн а друг минава за 100 хил.милиона ...
  • 3 математик

    2 1 Отговор
    какви 100 мил.бе хора,кой писа тая глупост???от кога 67кг.струват 100мил............Я разделете парите на килограмите да видим какво ще се получи.
  • 4 FARS

    4 2 Отговор
    Хванали кокаин за няма и 5млн.лева(100млн. Борисов в перачницата СИБАНК може да е присвоил само, но 67кг са само няколко млн.лв) и Бойко Борисов пак се бие в гърдите. Жалко комунистическо милиционерче със жалко правителство. Дано народа по-бързо се събуди и прозре как ни излъга този и да не им дават повече власт, че държавата добре, но народа плаче. А народа, това е държавата.
  • 5 кик

    6 0 Отговор
    абе боко ше ни довърши..боко е мафиот и сега сички по дребни мафиоти бачкат за него....нека сметнем 67 кг са 67 000 грама х 100 лева (грубо) около 6.7 млн лева до 100мл има още 93.3млн лева...статията е подвеждаща...за 100млн трябва да хванат 1 тон кока
  • 6 кик

    4 2 Отговор
    и къде отива таз хваната дрога?обратно в каналите на боко
  • 7 Кажи луд

    3 2 Отговор
    така си е кви 100 милиона като на улицата грама се продава 120 лв -120000 килото Х67=8 040 000 а на едро е сиг на половина смешна работа глупости говорят
  • 8 Невежи сте

    5 2 Отговор
    Наркотиците при такова количество са в пъти по-концентрирано състояние,отколкото вие наркоманчета такива си взимате от улицата . От 1 кг предназначен за разпределение , спокойно може да се направят поне 20-30 килограма за ваша употреба...
  • 9 black_ice

    2 2 Отговор
    абе тези хора знаят ли ка се пишат тези суми:))))))))))))))))
    какви са тези 100 000 000 хахаха
    че той и Дянков не може да ги напише
  • 10 ссссс

    1 2 Отговор
    значи на Боевски кокаина струва 12000000лв. хахахахахах
  • 11 Явор

    1 2 Отговор
    tiq ludi li sa ne znam prekali li sa s nulite XAXA
  • 12 Явор

    1 0 Отговор
    А otnosno boiko i deqnkov sa tragna li predi da sa hfana li kokata zada negi chakat :)
  • 13 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
  • 14 SHAOLINA

    0 1 Отговор
    Ko vika 100 miliona teia imat li si na idea stoka za 50 miliona euro kakvo prestavlqva sigyrno 5 koraba sas narkotici hahaha :D:D:D:D
  • 15 Nomad

    0 0 Отговор
    До шаолина: момче, ти имаш ли представа от наркотици изобщо, че говориш такива глупости? 1 кило чиста кока се разрежда близо 1 към 9 и така 67 кг стават готови за улицата 670 кг. При средна цена от 130-150 лев за грам , познай колко става. Я по-добре си вземи един калкулатор, че като ти чета "мъдростите" и ми ставаш ясен с какъв багаж си.
  • 16 realist

    1 0 Отговор
    Всичко е цирк,за да се покаже колко ефективно работи Русенската митница!После министерството каде ще иде-разбира се Русе!
    Смях,смях!!!!!!!!!!!!!
  • 17 lyja

    1 1 Отговор
    tova 4e tuk vsi4ki drusate me6ani niskoburjetni narkotici amfeti i l..na e va6 problem
    v ispaniq kokata dokarana ot kolumbiicite e 35 E za gram pri 90% 4istota
    towa e i 4istotata na koqto q karat ot kolumbiq
    i nikoi ne q me6a
    ili ako qme6at nai mnogo da e 1:1
    kakvi sa tiq 9:1 ti lud li si
    akvo slaga6 v ostanaloto amfeti li
  • 18 Трафикант

    2 0 Отговор
    Маршрута на комбайна говори , че е бил вече разтоварван поне 2-3 пъти, а това, че ние сме спрели последната доставка няма да спре наркотрафика и наркоползвателите. Предлагам заловеното количество да се раздаде на нас, така една година ще смъркаме на аванта и всички наркобарони, начело с полицията ни разбира се, ще фалират.
  • 19 Антон Милтенов

    2 0 Отговор
    Много ми е интересно къде са отишли останалите 3кг...
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Още един изгорял, който се е опитвал да не си плати на Боко,,,,,,,,, само каналите на Боко са безопасни така, че дилъри друг път не прескачайте Боко на път за Ротердам,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,