Отидете към основна версия

7 776 8

Тежък удар за бандата на Квиц

  • цветомир ценов-
  • квиц

Членовете на бандата бяха задържани на 26 септември 2017 г.

Козлодуйският районен съд разреши разкриването на банкова тайна за един от обвинените за член на организираната престъпна група, ръководена от Цветомир Ценов-Квиц. Искането е за банковите сметки и кредити на Марио Йорданов. То е направено от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ заради уведомление на Специализираната прокуратура за привличането на Марио Йорданов като обвиняем за организирана престъпна група.

На базата на данните от спецпрокуратурата от териториалната дирекция на КПКОНПИ в София е разпоредена проверка и събиране на доказателства за установяване произхода и местонахождението на имущество, придобито от Йорданов, начина на придобиване и на преобразуването му, както и други обстоятелства свързани с това.

Цветомир Ценов, Росен Благомиров, Димитър Димитров-Мишката, Мартин Каменов, Марио Йорданов, Силви Плешоев и Кайчо Юриев Симов бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по защита на свидетелите на 26 септември 2017 г. Те бяха обвинени като организираната престъпна група за изнудване чрез заплахи и побои, лихварство, палежи и разпространение на наркотици във Врачанско.

Година по-късно двама от тях Росен Благомиров и Мартин Каменов се признаха за виновни по всичките им повдигнати обвинения и след споразумения със спецпрокуратурата получиха ефективни присъди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини