Отидете към основна версия

8 875 79

Циганска тълпа потроши заведение в Кърнаре, отказали да им сервират бира

  • кърнаре-
  • цигани

Местни жители скочиха на протест срещу изцепката на ромите

Десетки жители на Кърнаре възроптаха в протест срещу роми от селото. Хората ще направят демонстрация на площада в населеното място, където снощи двадесет въоръжени роми са потрошили заведение.

Грозните сцени се разиграли около 23.00 часа на 4 май. Няколко млади цигани от Кърнаре поискали да влязат в заведението на собственика Г. А., за да пият бира. Кафенето обаче не било на разположение, тъй като е било наето за семейно абитуриентско тържество.

Ромите побеснели от отказа да бъдат обслужени. Минути след това пред заведението пристигнала група от 20 младежи, въоръжени с големи ножове. Начело бил 30-годишен ром от махалата, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението, разказват от пловдивското издание "Марица".

"Хората се разбягаха, няма ранени, а тарторът на групата бе задържан. Потресени сме от това, което стана снощи в селото. Ромите пристигнаха изведнъж, бяха голяма и въоръжена група. Нямаше никакъв повод за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи само до обяд, а снощи там имаше абитуриентска вечер", разказват местните пред "Марица".

Кърнаре е едно селата с най-многобройно ромско население в Подбалкана, ромската махалата е в западната част на селото, но никога досега не се стигало до толкова остър конфликт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини