Отидете към основна версия

1 388 0

Ще информират за операция „Кокаинови крале”

  • "кокаинови крале"-
  • операция-
  • ивелин банев - брендо

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Бенацо ще предоставят информация във връзка с провеждането на специализирана операция „Кокаинови крале“. Това съобщиха от МВР.
Брифингът ще е в 15 часа днес в заседателната зала на МВР.
Европейска специализирана полицейска операция „Кокаинови крале” се провежда на територията на няколко европейски държави, съвместно с европейските партньори.

Наскоро бяха заловени двама от сочените за знакови български наркобосове Евелин Банев – Брендо и Христофорос Диамандис – Таки.
За Евелин Банев–Брендо има заповед за арест от Щвейцария, където срещу него има повдигнато обвинение за трафик на кокаин в огромни размери. Става въпрос за пратка от 10 тона.
Според  главният комисар Калин Георгиев, Брендо досега е бил в сянка и за него само се нашепваха неща. „Това е причината той до момента да е бил встрани от наказателните производства. Има един смел човек, който е работил в службите, който застава зад думите си. Той говори за командировка в Бразилия, а след това и посещение в Панама.
С бивш военнотранспортен самолет е трябвало да се достави оръжие на една държава, а после да се натовари кокаин. После този достоен мъж става обект на заплахи и напуска страната, за да запази живота си. Имаме показанията му и те вече са разглеждани в съда”, каза миналата седмица Калин Георгиев.
Като цяло дейността на Брендо е била за търговия извън България, защото дрогата не е минавала през нашата територия.
Първоначално за Таки бе обявено, че сам се е предал на Интерпол в Дубай, но после стана ясно, че е бил задържан при готвена сделка с наркотици в собствения му палат, който се намира на изкуствения Палмов остров.
Още през 2008 година България издаде европейска заповед за арест срещу Таки, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян с прякор Ицо Исуса, е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини