Отидете към основна версия

1 382 5

Арестуваха трима футболни хулигани за погрома в пловдивски бар

  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив

Фенове на „Локомотив“- Пловдив и „Ботев“ са участвали в сбиването, часове преди дербито между двата отбора преди дни

Полицията в Пловдив арестува трима от футболните хулигани, нахлули и изпочупили заведение в Пловдив. Те са задържани за срок от 24 часа, информира bTV.

Един от тях е осъждан за футболно хулиганство миналата година, когато отново е участвал в сбиване. Установени са други две лица, които също са били част от погрома над заведението, те са извън Пловдив, но са призовани утре да се явят в полицейското управление.

Фенове на „Локомотив“- Пловдив и „Ботев“ са участвали в сбиването, часове преди дербито между двата отбора преди дни. Нападението е запечатано от камерите на заведение в квартал „Източен“.

Клипчетата са качени във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“.

На тях се вижда как група от 6-7 млади мъже, облечени в черно и с маски на главите, нахлуват в заведението. Хващат столове и маси и започват да чупят, нападат и мъж. Според полицията всичко приключва за секунди. Мъжете ще бъдат арестувани и съдени по бързата процедура за хулиганство.

„Този конфликт вероятно е бил провокиран от феновете на Ботев,има размяна на реплики и бутане и удари,но пак казвам като цяло няма пострадали лица и няма нанесени някакви значителни материални щети“, каза Николай Кирков, началник на 6 РПУ-Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини