Отидете към основна версия

16 539 16

Убитата военнослужеща от Сопот - натъпкана жива в ракла

  • светослав каменов-
  • десислава стоянова-
  • сопот

Десислава Стоянова е била в мозъчна смърт след побоя и душенето, а след това сърцето ѝ спряло вътре в мебелта

Снимка: БГНЕС

Когато убитата военнослужеща от 61 Стрямска бригада - Карлово, Десислава Стоянова, е била натъпкана в раклата, е била в мозъчна смърт, а след това сърцето ѝ спряло вътре. Имало е удар в областта на лицето, душена е. Била в е мозъчна смърт, но физическата е настъпила след като е била поставена в раклата. Това заяви пред репортери, цитиран от TrafficNews прокурор Петър Петров след разпоредителното заседание по делото срещу Светослав Каменов.

Процесът срещу 43-годишният мъж ще се гледа по реда на особените правила. Все още Каменов не е дал обяснения и не се знае дали ще признае всички факти и обстоятелства около обвинителния акт. Въпреки това последващите заседания ще протекат с редуциран брой свидетелски показания и експертизи от вещите лица.

Срещу Каменов са повдигнати две обвинения – за причиняване на смърт по особено жесток начин и за обсебване на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова.

По време на процеса съвместно ще се разгледа и гражданския иск, депозиран от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лева за причинените ѝ неимуществени вреди.

В средата на декември Светослав Каменов ще се изправи отново пред съда. Освен свидетелите и вещите лица, показания ще бъдат дадени и от самия него. До тогава остава загадка дали 43-годишният мъж ще признае вината си или ще пледира за невинен.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Свързани новини