Отидете към основна версия

5 617 21

Осъдиха страшилище за собствениците на BMW

  • автоджамбазин-
  • bmw-
  • автокрадец

Докато действал, той успял да оглозга 6 автомобила

Снимка: shutterstock

Изпечен автоджамбазин, който "работи“ ексклузивно с немската автомобилна марка BMW, получи условна присъда от районния съд, съобщи Plovdiv24.bg.

Мъжът е вилнял по пловдивските улици в периода между 2014 и 2015 г., като за няколко месеца успял да регистрира няколко успешни удара срещу баварски возила. За престъпната си дейност той използвал отвертка и клещи тип "резачки“.

Докато действал, той успял да оглозга 6 автомобила BMW, от които отнел общо 12 броя странични огледала, на обща стойност 10 750 лева. Тъй като не му стигал адреналина, той си намерил съучастник, с когото свили и две лайсни с монтирани на тях парктроници от предна броня на друг баварец.

Пред съда мъжът признал изцяло вината си и фактите на обвинението, което гарантира редукция с 1/3 на присъдата, която беше прочетена вчера. Магистратите се спряха на 10 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да заплати и 231 лева разноски по делото.

Като веществени доказателства са били конфискувани и общо над 85 капачки за тасове, които към този момент се намират в Трето РУ.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.

Свързани новини