Отидете към основна версия

32 798 43

Шеф на една от най-големите строителни фирми замесен в скандала с кмета на Симитли

  • апостол апостолов-
  • симитли-
  • методи бачев-
  • стефан апостолов

Апостол Апостолов лично направил забележка на Методи Бачев да не хвърля бомбички в новогодишната нощ

Апостол Апостолов, БГНЕС

Имало е новогодишен сблъсък, в който е участвал кметът на Симитли Апостол Апостолов. Според информация на Actualno.com скандалът е със собственика на строителната компания "Агромах" (сегашното име е "Грома Холд") Методи Бачев. Източниците на онлайн медията казват, че Бачев е хвърлял бомбички от заведението си в центъра на Симитли, при изрична кметска забрана за използване на пиротехнически средства. Такава забрана беше наложена и в Ловеч. Кметът Апостол Апостолов е бил на площада и се е качил да направи забележка. Бачев обаче е започнал да ругае и псува кмета, станало е сдърпване и веднага са ги разтървали.

От МВР също потвърдиха за скандала – както от II РУ в Благоевград, така и от пресцентъра на вътрешното министерство. Информацията е, че скандалът не е ескалирал и не е вярно, че има сериозно пострадал човек.

Припомняме, че в БГНЕС се появи информация, че има 51-годишен мъж с избити зъби. А изданието enovina твърди, че мъж на име С. Топов пострадал при сбиване половин час след настъпване на 2020 година, наранено било и непълнолетно момче. Разпространява се и версия чрез Facebook група с името "АнтиГЕРБ", че Апостолов и синът му празнували в заведение, като не се уточнява дали то е на Бачев и че се подигравали на охраната, като в един момент охранител им се нахвърлил и ударил здраво кмета. Тепърва обаче се чака официално Районната прокуратура да даде подробности по случая и да изясни нещата.

Апостолов и Бачев имат стара история, пише още Actualno. В края на лятото на 2015 година Бачев обяви на тържество на площада в симитлийското село Черниче, че, цитираме: "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е**л премиера Бойко Борисов". Преди две години "Агромах", която е известна с участието си в големи инфраструктурни обществени поръчки, официално смени името си и вече се казва "Грома Холд".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.

Свързани новини