Отидете към основна версия

9 756 22

Мъжът, убил съпругата си в Кюстендил, я облякъл за погребение и извикал траурна агенция

  • кюстендил-
  • сашо димитров-
  • убийство

Една от дошлите служителки се усъмнила в причините за смъртта и сигнализирала на полицията

Кюстендилският окръжен съд остави за постоянно в ареста 64-годишния Сашо Димитров, обвиняем за убийството на съпругата му - 63-годишната Райка Димитрова.

По време на вчерашното съдебно заседание прокурорът е обявил, че са налице достатъчно факти и обстоятелства, че именно Димитров е извършител на тежкото убийство, предаде регионалната медия "Инфомрежа". Освен че жертвата е била бита, по тялото ѝ са установени и нанесени прободни рани с нож.

Освен това мъжът се опитал да прикрие следите си. Изчистил кръвта по стените, преоблякъл жена си и викнал траурна агенция, за да подготви погребението ѝ. Именно тогава една от служителките открила по тялото на прободни рани и подала сигнал в полицията.

Срещу 64-годишния мъж е повдигнато обвинение за убийство, извършено в условията на домашно насилие. Предвиденото в закона наказание е от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Жестокото убийство, което е четвърто в кюстендилския квартал "Герена“ в рамките половин година, стана на 18 януари. След пореден пиянски запой Димитров ударил няколко пъти съпругата си, след което я намушкал с кухненски нож. Мъжът е бил арестуван няколко часа след убийството в неадекватно състояние и мъртвопиян.

Определението на Кюстендилския окръжен съд подлежи на обжалване.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини