Отидете към основна версия

4 764 66

19-о обвинение за Божков за опит за държавен преврат и престъпление срещу републиката?

  • васил божков-
  • обвинение

До момента бизнесменът трябваше да отговаря за 18 престъпления

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс. Специализирана прокуратура отдели материали от досъдебното производство, водено срещу обвиняемия Васил Божков и други лица, за участие в организирана престъпна група и други престъпления.

На база отделените материали е образувано ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. В новото досъдебно производство се касае за държавен преврат и престъпление срещу Републиката.

Припомняме, че по-рано през деня прокуратурата разпространи аудио записи на обвиняемия Божков за това как се уговаря за протестите с журналист и политик от БСП и цели дестабилизация на държавата.

До момента Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, за подбудителство към убийството на четири лица и др.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.

Свързани новини