Отидете към основна версия

29 558 174

Илтер Асанов – Шалтера е бабаитът, пребил шофьор в Добрич

  • добрич-
  • илтер асанов-
  • шалтера-
  • пламен михов

37-годишният хулиган вече е съден за закана за убийство

Източник на снимката: Флагман

Бабаитът, нападнал шофьор на изхода на Добрич в посока Варна, е арестуван, научи "Флагман". Агресорът е 37-годишният Илтер Асанов, по прякор Шалтера, който се занимава с търговия в Добрич. В досието му изпъква предходно осъждане за закана за убийство и все още е в изпитателен срок. 

Районната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство за хулиганство срещу Асанов, твърди още бургаското издание.

След като бил задържан, се оказало, че оръжието, което той допрял в главата на нападнатия Пламен Михов от Добрич, е газово. Разпитите на свидетели показали, че Илтер Асанов е гонил "Рено"-то на Пламен близо 10-ина минути по улиците на Добрич, настигнал го на изхода на града, след което го засякъл и го принудил да спре.

Пламен отнесъл юмрук в лицето и няколко удара в тялото, а Илтер възпроизвел два изстрела във въздуха с оръжието си, за да го респектира, става ясно от материалите в досъдебното производство.

Асанов е задържан за 24 часа. Районната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 45 гласа.

Свързани новини