Отидете към основна версия

28 Август, 2020 10:31, обновена 28 Август, 2020 10:31 8 251 139

Гешев с тежки думи: Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските времена

  • иван гешев-
  • дупница-
  • янек миланов-
  • каплата-
  • васил капланов

Главният прокурор е в Дупница, където се провежда специализирана операция

Снимка: БГНЕС

Дупница е блокирана от полиция. Под ръководството на прокуратурата в града се провежда специализирана операция от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Полицаи и жандармеристи с кучета претърсват крайпътна нива в близост до Дупница. На мястото на събитието е и главният прокурор Иван Гешев.

"Не смятам да коментирам защо се претърсват точно тези 120 км и тази площ", каза Гешев, цитиран от БНТ. По думите му полицаите са подготвени да останат и няколко дни, докато не се претърси цялата площ и не се извършат всички възможни мероприятия.

"Капланов е задържан и има качеството на обвиняем по друго досъдебно производство", коментира главният прокурор.

"Разположени са екипи от сектора за противодействие на тежките престъпления, т.е. убийствата от Главна дирекция национална полиция, доста сериозна организация от цялата страна. Работи се включително и по прекъсване на определени помещения и обекти, които са набелязани, включително паралелно започване на масирана специализирана полицейска операция на цяла Дупница по различни сегменти за противодействие на престъпността. Допълнително се провежда акция по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП, касаещо разпространението на наркотични вещества", разясни главният прокурор.

"Ще направим всичко възможно да не се връщат т. нар. "мутренски времена", заяви още Гешев.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 48 гласа.

Свързани новини