Отидете към основна версия

16 215 51

Арестуваха Пифа и Гаргата

  • пифа-
  • гаргата

Здравословни причини спасяват всеки път от решетки рецидивиста, който има и присъда 4 г. затвор за ръководител на наркобанда, действала на територията на Разлог и Банско

Снимка: Shutterstock

Скандалноизвестният разложанин Атанас Мечев-Гаргата е задържан за пореден път при специализирана полицейска операция в София. Той е закопчан заедно с люлинския лихвар Иво Пифа и сина му Александър. Засега официална информация за акцията няма. По непотвърдена информация те са задържани за дрога и натиск и заплахи към длъжници, съобщи struma.bg.

Гаргата е с дълго криминално досие и многократно е задържан от органите на реда. Миналата година той получи от Спецсъда и приcъдa oт 4 гoдини зaтвoр за разпространение и търговия с наркотици. Мечев бе признaт зa винoвeн кaтo ръководител на престъпна група, разпространяваща наркотици на територията на Разлог и Банско. Групата бе задържана в Разлог при специализирана акция преди няколко години.

4 години решетки по същото дело получи и аверът му Ивайло Говедарев, който бе с обвинение за участник в групата. Със същото обвинение бе и Славчо Джупанов, у когото бяха открити и наркотици – коноп, амфетамин и кокаин, и получи 5 години затвор. Решението не бе окончателно, а подсъдимите имаха право да обжалват присъдите си. При многократните му задържания Мечев бе освобождаван заради проблеми със сърцето. Вероятно това е причината той все още да е на свобода.

След това дело само през последната година Гаргата е задържан поне още три пъти, но е освобождаван отново с мотив здравословни проблеми. Последното му задържане е от тази пролет, когато бе арестуван след нахлуване в офис за бързи кредити в София, но пак бе освободен.

Гаргата бе задържан и в края на 2018 година в Добринище при акция по линия на наркоразпространението, за която „Струма” писа. При нея бяха задържани още няколко дилъри, които според държавния обвинител действали като организирана престъпна група на територията на Разлог и Банско. По този случай Гаргата е с обвинение за ръководител на престъпна група.

Мечев е задържан два пъти и за хулиганство след скандал на пътя, а преди две години попадна в ареста и след сигнал за групово изнасилване.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини