Отидете към основна версия

8 382 22

Жертва на циганските барони-рекетьори във "Враждебна": Те са големи бандити

  • престъпна група-
  • рекет-
  • имотни измами

Имотът е бил ипотекиран, а според жертвата на измамата, от престъпната група "са се разбрали" със съдия изпълнител

Проговори една от жертвите на арестуваните днес бандити при акцията за лихварство и рекет в София.

Ангел Ангелов разкри, че къща в кв. Враждебна, където цял ден тече спецоперация, е била взета чрез измама и превърната в хотел.

"Пускал съм много жалби в полицията, къщата беше на баща ми и дядо ми. Взеха я чрез измама от баща ми. Пак чрез измама взеха камиона и ремаркето на жена ми.

Трябваше да ми платят 20 000 лева, а те ми дадоха само 4 000 лв. Те са големи бандити. Участват в палежи на коли, побоища, разпространение на наркотици ", заяви той пред журналисти, предаде novini.bg.

Имотът е бил ипотекиран, а според жертвата на измамата, от престъпната група "са се разбрали" със съдия изпълнител.

Цял ден във "Враждебна" и други столични квартали тече масирана специализирана акция по разследване на организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици

Провеждат се претърсвания на повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели. Един от адресите е в кв. "Враждебна", ул. 61, №20.

До настоящия момент са задържани 14 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са 3 автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства. По първоначална информация сред задържаните са ромските барони Трайчо и Мето.

По информация на БНТ е започнала операция срещу организирана престъпна група за лихварство и изнудвания в кварталите "Абдовица", "Христо Ботев", "Враждебна" и "Левски".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.

Свързани новини