Отидете към основна версия

5 682 8

Разследван шеф на болница управлява с фалшива диплома

  • шеф-
  • болница-
  • велинград-
  • диплома-
  • д-р жеко чешмеджиев

От Български лекарски съюз с официално писмо казват, че на д-р Жеко Чешмеджиев не е издавано такова удостоверение

Снимка: БГНЕС

Шефът на болницата във Велинград я управлява с фалшиви документи. Д-р Жеко Чешмеджиев, срещу когото преди 2 седмици бе започнато разследване от Областната дирекция на МВР-сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ за източване на НЗОК чрез фалшиви сертификати, е фалшифицирал и собствената си диплома.

Това съобщава "Блиц", чийто източници са обяснили, че става въпрос за удостоверението му за продължаваща квалификация по Здравен мениджмънт. Според Закона за лечебните заведения без него той не може да заема поста на управител на болница. Фалшивият документ дори е виден в Търговския регистър, а към него има придружаваща декларация, подписана от Чешмеджиев.

От Български лекарски съюз с официално писмо казват, че на д-р Жеко Чешмеджиев не е издавано такова удостоверение. Това на практика означава, че Чешмеджиев е абсолютно незаконно на поста на управител и ще носи и наказателна отговорност за предоставяне на документи с невярно съдържание. Очаква се прокуратурата да поиска отстраняването му от длъжност и да повдигне обвинения.

Подобно нарушение може да доведе и до отнемане на лекарските права на управителя от Българския лекарски съюз. Това е поредното скандално разкритие около управителя на общинската болница, който все още се разследва за длъжностно престъпление.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини