Отидете към основна версия

4 620 23

Закопчаният общински съветник: Четирима полицаи ме налагаха с юмруци

  • дупница-
  • георги градевски

Георги Градевски си е извадил медицинско свидетелство в Съдебна медицина в София

Илюстративна снимка, Shutterstock

Независимият общински съветник в ОбС – Дупница Георги Градевски е задържан в ареста на РУ – Дупница. Това е втори арест за младия политик само в рамките на два-три месеца.

Г. Градевски е арестуван в петък срещу събота около 3 ч. сутринта, след като е отказал на пътни полицаи да бъде тестван за алкохол. Това се случило на улица между частната болница и дискотека “Фейсис”, където Г. Градевски бил засечен в скъпия му „Мерцедес”.

Пред “Струма” общинският съветник разказа своята версия за ареста. Ето какво заяви той:

„Бях бит от четирима полицаи, докато бях с белезници на ръцете. Случката е следната. Бях в дискотека “Фейсис” по покана на собственика. Отидох до автомобила си да си взема якето. В този момент ми звънна телефонът и аз започнах да водя разговор. Изведнъж долетяха две полицейски патрулки с четирима полицаи. Поискаха ми документите за проверка, взеха ми телефона. Автомобилът ми не беше с включен двигател. Твърдяха, че съм пиян, без да ме тестват. Аз отказах тест за алкохолна проба, защото не бях пил и автомобилът ми беше с неработещ двигател. Казах им, че нямат право, след като автомобилът ми не е в движение. Насила ми щракнаха белезниците и ме качиха в едната патрулка. Първо тръгнаха в посока извън града, но после свиха към полицейското управление. През цялото време ме налагаха с юмруци в патрулката, докато бях с белезници. Всичко това се разигра около 3 ч. и нещо. В 4 ч. вече бях в двора на ареста. Валеше дъжд, а аз бях само по риза. Поисках да се обадя на адвоката си, но ми отказваха. Към 6,30 часа дежурният офицер дойде в ареста след много молби от моя страна да се видя с него. Помолих го да ми даде мобилния ми телефон, за да се обадя на адвоката си. Той ми даде телефона ми, но той беше със счупен дисплей и не можех да открия номерата. Тогава той ми разреши да звънна от служебния телефон на входа на полицията. Обадих се на адвоката си. Той дойде към 11,00 ч. и веднага след това ме пуснаха, като ми върнаха вещите, които ми бяха взели при задържането. И предишното ми задържане, и сега е политическа поръчка срещу мен. Опълчих се срещу изграждането на депо за отпадъци в с. Джерман на заседание на ОбС и за капиталовите разходи на общината, но няма да ме пречупят”, заяви Г. Градевски по телефона за „Струма”.

Той си е извадил медицинско свидетелство в Съдебна медицина в София. Преди вкарването му в ареста е прегледан и в Спешен център – Дупница.

Както “Струма” писа, на 27 юли Г. Градевски пак беше задържан заради свада с роми, които твърдяха, че ги е заплашил с пистолет, а за скандала бе уведомена Районна прокуратура – Дупница, но оттам още не са се произнесли има ли престъпление. Резултатът от втория арест на общинския съветник е съставеният му акт за неподчинение на полицейско нареждане.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини