Отидете към основна версия

4 287 14

Пожар в кабинета на селски кмет. Изчезнаха парите за дърва

  • вресово-
  • кмет-
  • кметство

Местните обвиняват селския първенец

Солидна сума пари е изчезнала след мистериозен пожар в кметството в руенското село Вресово, съобщава читател на Флагман.бг. По думите на жител на Вресово, огънят лумнал в кабинета на кмета, а изгорелите предмети са пердетата, част от балатума на пода и чекмеджето на бюрото на кмета, в което държал 28 200 лв. – средствата, събрани от местните жители за закупуване на дърва за зимата.

Пожарът бил установен от секретаря на кметството Живко.

„Извикани са пожарна безопасност и полиция. При огледа се е разбрало, че от касата на кметството липсват 28 200 лв. Ключ за касата имат единствено кметът и секретарят на с. Вресово. От горското заявяват, че няма да доставят дърва, защото не са получили пари от кмета.

Нито от кметството нито от община Руен са дали информация на ощетените хора; Какво се случва? Какво ще се случва? Хората са в неведение, отчаяни, огорчени. Зимата иде, а дърва няма....

Въпросът е къде са парите на хората”, пита нашият читател, който също е заплатил за своите дърва.

Местните жители смятат, че селският първенец се е покрил и настояват, ако е извършил наглата кражба, да бъде съден с цялата строгост на закона

В руенското село Вресово не случиха на кмет. За втори пореден път се очаква местният първенец да бъде отстранен след грандиозен скандал. 33-годишният Юлюман Хасан, който е един от двамата души, разполагали с ключ за кметството, се очаква още утре да бъде обвинен за обсебване на сериозната сума, която изчезна от чекмеджето в кабинета му.

28 200 лв., които местни жители давали за дърва за огрев на кмета, буквално се изпарили след странен пожар в кабинета му. Липсата установил секретарят на кметството Живко, който е другият човек, който имал ключ.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини