Отидете към основна версия

3 743 14

Скоростни и алкохолен рекорди по Коледа

  • птп-
  • дрегер-
  • акт

По празниците са съставени повече от 1400 акта и са отнети 330 свидетелства за управление

Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Два скоростни и един алкохолен рекорд по Коледа - всички в Пловдив. 56-годишен столичанин е хванат да шофира пиян в града под тепетата. При проверката дрегерът е отчел 3,15 промила алкохол в кръвта му, съобщи бТВ.

На Бъдни вечер е засечен мъж, шофирал със 189 км/ч. Друг пък се е движел със 171 км/ч.

За четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътни инцидента, съобщи Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция". Те са по-малко от миналата година по същото време, когато са били регистрирани 272.

По празниците са съставени повече от 1400 акта и са отнети 330 свидетелства за управление. Установени са 123 случая на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Близнаков обясни, че трафикът по главните пътни артерии в страната е спокоен и към момента не се забелязва струпване на автомобили.

Пътните полицаи следят за нормалното протичане на движението по пътищата. В дните с очакван интензивен трафик отново ще има засилено полицейско присъствие по пътищата.

От "Пътна полиция" призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112 за неспазване на правилата за движение, неадекватно и опасно шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини